Dinkelland kampioenschap

De winnaars van het Dinkelland Bridge Kampioenschap 2023 zijn Herman Alberink en Jan Olde Daalhuis uit Denekamp.

Op de donkere regenachtige dag van zaterdag 25 november was het weer zover. Uit de hele gemeente Dinkelland waren bridgers naar het ’t Trefpunt in Weerselo gekomen. In een lichte en warme zaal werd er gebridged om het kampioenschap en wie er met de wisselbeker en eeuwige roem naar huis ging. Met 4 ronden bridge , vervolgens een lunch in de sportkantine en 4 ronden nadien te hebben gebridged, volgde de uitslag. Er was gekozen om de speelkaarten niet door de deelnemers te laten wassen maar door een computer van een schudmachine.
De schudmachine schudt niet, maar legt de ingelezen kaarten in het daarvoor bedoelde vakje van het board. De schudmachine krijgt de opdracht om die kaarten in die vakjes te leggen van het schudprogramma en dat zit op de computer. Het schudden gebeurt dus in een programma op de computer en niet in de schudmachine.
Bridgers zijn gewend met de hand te schudden. We slaan de kaarten een paar keer door elkaar en geven één voor één in 4 of in 5 stapeltjes. De kans dat je een “sans‐handje” opraapt is vrij groot (47% volgens de kansberekening)maar bij hand geschudde spellen is die kans 10% groter. De kans op een “wilde” verdeling (18% volgens de kansberekening) is bij hand geschudde spellen minder dan 10%.

De prijsuitreiking was rond 15:00 uur. De organisatie dankt alle deelnemers voor de prettig verlopen dag. We zien jullie graag volgend jaar terug om opnieuw samen de uitdaging aan te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

Mirjam en René Wenniger  kampioenen van  Dinkelland Bridge 2022!